Liefde op het eerste gezicht

Ik denk dat het voor ons liefde op het eerste gezicht was… En nee, dan heb ik het niet over onze mannen, onze vriendschap of onze liefde voor lekker eten. Nee dan heb ik het over letteren. Handletteren om precies te zijn. In deze blog vertel ik je graag hierover en waarom dit zo’n groot onderdeel van onze onderneming is geworden. Veel lees plezier!

Misschien komt het wel door ons eerste vriendinnen uitje of omdat wij beide gek zijn op papier, tekenen en schrijven. Hoe dan ook was de eerste ontmoeting met het handletteren liefde op het eerste gezicht. We wisten eigelijk gelijk dat we hier ‘iets’ mee wilde doen. We lazen handletter boeken en we oefenden en oefenden en oefenden. Alles werd ‘onder geletterd’: zelf gemaakte verjaardagsuitnodigingen, mokken, glazen, borden, in onze kladblokken en ga zo maar door.

Teleurgesteld in de auto

We zaten in de auto toen wij op het idee kwamen. Ik weet het nog goed want we waren best wat teleurgesteld na een basis cursusje handletteren. Gewoon spontaan flapten we eruit: “Dit kunnen wij toch ook?”. Alles wat we hadden geleerd en gedaan, kwam opeens samen. Binnen twee maanden hadden we een programma opgezet en de kelder van mijn ouders omgetoverd tot een workshop ruimte. En als klap op de vuurpijl: onze eerste workshop stond binnen een maand gepland. Wauw, gelijk een vrijgezellenfeest. Een spannende middag, maar wat waren we trots!

Vrijgezellenfeest workshop handletteren

We zijn nu twee jaar bezig met het geven van deze workshops. En ik denk dat onze kracht in verschillende dingen zit. Allereerst, en misschien een beetje cliché, onze liefde voor handletteren en creatief bezig zijn. Madicke knutselt graag met de kinderen op haar werk en Carmén heeft er zelfs haar werk van gemaakt. We denken en schetsen mee en doen er alles aan zodat iedereen tevreden naar huis gaat. Daarnaast willen wij echt een gezellige middag/avond ervan maken. Geen stress, geen haast. Gewoon verstand op nul en je alleen maar focussen op wat er tijdens de workshops gebeurt. Ook houden wij natuurlijk van een praatje en leren we iedereen graag wat beter kennen.

Een persoonlijk tintje

Wij hebben twee jaar geleden een rode draad voor de workshop bedacht. En wat ik persoonlijk zo leuk vind, is dat elke workshop toch weer anders is. We begonnen twee jaar geleden in de kelder van mijn ouders en verhuisden vorig jaar naar een eigen ruimte. Daarnaast gaan we ook geregeld naar andere locaties; bij iemand thuis of bij het bedrijf. Ook kunnen onze klanten zelf bepalen wat ze tijdens de workshop gaan versieren; een tas, kaart, mok, bord of iets zelf bedacht.

Elke workshop is weer een feestje. Voor ons en uiteraard ook voor jullie. Wil je meedoen met ons volgende feestje? Op 5 maart vieren wij onze naamsverandering met een speciale Ladies Night. Volg een workshop handletteren en krijg exclusief de kans om in onze mini shop te shoppen! De kosten zijn €17,50 p.p. incl. goodiebag. Aanmelden kan via: workshops@studiomamengo.nl. Volg ons ook op Instagram en Facebook en blijf op de hoogte van onze workshop agenda.

Over Carmen

Carmén werkt als freelance grafisch designer voor verschillende bedrijven. Creativiteit staat niet alleen binnen haar onderneming maar ook binnen haar privé leven centraal.