BE CREATIVE. BE FLAMAZING!

Hi! Leuk dat je benieuwd bent naar de gezichten achter Studio Mamengo! Mijn naam is Carmén Huisman en in 2015 begon ik als freelancer. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden als grafisch designer kriebelde het om een webshop te openen met zelf ontworpen producten. Al snel ontwierp ik mijn eerste product: een katoenen tas. Deze tas was het startschot van mijn webshop! De eerste jaren heette de webshop CARMÉN HUISMAN SHOP, maar toen beste vriendin Madicke steeds vaker meehielp (op marktdagen, tijdens workshops, met het ontwerpen van producten, spelling- en ontwerpchecks en nog veel meer) vond ik de naam niet meer passen. In 2019 heb ik de naam omgedoopt naar Studio Mamengo (wat staat voor MA van MAdicke, MEN van carMEN en GO van flaminGO) om haar op die manier te bedanken voor al haar hulp (en dat allemaal in haar vrije uurtjes). Met een nieuwe naam mocht een nieuw jasje niet ontbreken, zo kwam er een nieuw logo, een nieuwe huisstijl en een nieuwe website. En als klap op de vuurpijl verkopen we sinds dat jaar ook een deel van onze producten via Bol.com

Als je benieuwd bent wie jouw pakketje inpakt, dan ben ik dat! Verder zorg ik eigenlijk voor alles wat met de webshop te maken heeft: product ontwerp, inkoop en verkoop, social media, klantcontact, webshop bijhouden én breng ik bijna dagelijks pakketjes naar het postpunt. Toch voelt het niet alsof ik het allemaal alleen doe. Ik heb een team van lieve mensen om mij heen die graag in hun vrije tijd helpen. Zo word ik o.a. geholpen door beste vriendin Madicke, mijn moeder (zij helpt graag met inpakken en rijdt met liefde de bestellingen naar het postpunt), mijn nichtje Caro (zij helpt met het maken van productfoto’s en helpt met webshop werkzaamheden), de stagiairs die meelopen (zij helpen met nieuwe ideeën, product ontwerp en fotoshoots) en natuurlijk mijn vriend Dion (bij hem kan ik altijd nieuwe ideeën toetsen en als hij tijd heeft brengt hij bestellingen naar het postpunt).

Ik hoef het dus gelukkig niet alleen te doen! Het hele team wenst je veel plezier met je (toekomstige) aankoop en misschien zien we elkaar eens op een marktdag of tijdens een workshop.

Liefs,
Carmén en het Studio Mamengo team

ACHTER DE SCHERMEN

Carmén Huisman

Eigenaar/Grafisch designer

Creatief bezig zijn zit in mijn bloed. Ik kan mij niet herinneren dat ik niet creatief bezig was; van elk schoolprojecten maakte ik wel iets creatiefs. Het voelde dan ook gelijk goed toen ik in 2010 aan mijn opleiding Communicatie en Media Design begon. In die vier jaar heb ik mij gespecialiseerd als visual designer en ben ik afgestudeerd als concept designer. In 2015 begon ik als freelancer en sindsdien stort ik mij dagelijks met veel plezier op mijn grafische werkzaamheden en alle werkzaamheden rondom Studio Mamengo.

Madicke Rijsenbrij-Stoute

Pedagogisch medewerker kinderopvang

Al van kinds af aan ben ik een creatieve duizendpoot die alles op het gebied van knutselen en creatief bezig zijn wilde leren en ontdekken. Tekenen en haken zijn mijn favoriet. Toen ik Carmen leerde kennen hadden we veel dingen gemeen, waaronder het creatieve vak. Samen met Carmen gingen we ons concentreren op handletteren en het geven van workshops en feestjes. Hier haal ik veel plezier uit en ga ik graag met Carmen op stap om nieuwe inspiratie op te doen voor volgende workshops.

Caro Wongsodikromo

Horeca-tijger

Je kent mij misschien wel van die lekkere koffies die ik inschenk en rondbreng bij de Barista. Toen de horeca moest sluiten vanwege corona, wilde ik mij graag verdiepen in fotograferen. In die tijd ging ik geregeld mee naar het kantoor van Studio Mamengo om de producten en de werkzaamheden te leren kennen. In korte tijd heb ik veel geleerd op het gebied van fotografie, wat ik ook kan gebruiken bij mijn eigen werk. Sindsdien help ik Studio Mamengo geregeld met het fotograferen van de producten in leuke settings.

X